NYT fra LeMieux

Oprettet d.

NYT fra LeMieux

Vector stigbøjle
Disse nye stigbøjler fra LeMieux er den nye generation af sikkerhedsstigbøjler. De er letvægts, men har bibeholdt det klassiske look, som det er forventet af LeMieux. Maskinfremstillet af kvalitetsaluminium som benyttes til fly, der giver en imponerende styrke i forhold til den lave vægt, hvilket gør dem lettere end de fleste stigbøjler på markedet med sine kun 372g, uden LeMieux er gået på kompromis med stabiliteten. Vector stigbøjlen fås i to varianter ‘Control’ og ‘Balance’. Begge fås i farverne sort, aluminium eller sort/aluminium.

LeMieux Vector Control stigbøjlens ergonomiske fodplade er lige og med en krydsmønstret overflade med hærdede stålpigge for at give maksimal støtte og sikkerhed til støvlen. Fodpladen er støttet af et dobbelt-balance buesystem, der fordeler vægten lige i stigbøjlens ramme. Toppen af stigbøjlen er lavet, så den tilskynder en udad orienteret vinkel på 45 grader, hvilket gør det lettere for rytteren at finde den rette vinkel til foden og let at fange en tabt stigbøjle i farten.
Den integrerede sikkerhedsarm har et to-stadie udløsningssystem, hvilket forhindrer, at bøjlen åbner sig, når den ikke skal. Men når der kommer pres på sikkerhedsarmen, fx hvis rytteren falder af, så udløser det, at armen åbner sig, og foden kan glide ud af stigbøjlen, så rytteren undgår at sidde fast med foden.

LeMieux Vector Balance stigbøjlen har de samme gode features som Vector Control, men forskellen er, at her er den ergonomiske fodplade vinklet 5 grader, og under fodpladen findes en stødabsorberende pude af dynamisk polymer med 70% kompressionsrate. Påvirkninger og vibrationer absorberes i landingsøjeblikket, når der springes, hvilket mindsker påvirkningen af rytterens knæ og ankel og nedsætter presset på benmuskler og sener.