Behandling af læder med mug og skimmelsvamp.
Mug og skimmelsvamp trives i varme, mørke omgivelser. De trænger dybt ind i læderets fibre, hvilket kan svække dem og give dem permanente skader.
Vær opmærksom på, at hvis læder opbevares uhensigtsmæssigt kan mug og skimmelsvamp brede sig meget hurtigt.
Muggent læder skal straks fjernes fra sadelrummet for at forhindre spredning af sporer til andre læderartikler. Tør skimmel og mug af med en Belvoir Tack Cleaner Mitt og sørg for at kassere den efter brug for at forhindre yderligere kontaminering.
Rengør derefter med Belvoir Tack Cleaner Spray (Step 1) for at forhindre genvækst af mug og skimmel. Brug en gammel tandbørste til at rengøre syninger og besværlige steder, og plej læderet som normalt. Hvis en sadel er blevet hårdt ramt af skimmelsvamp og mug, kan der stadig være nogle pletter. Selvom dette ikke kan fjernes, kan det med korrekt pleje falme over tid.
Skimmelsvamp og mug trænger ind til læderet og er derfor umuligt at fjerne helt. Sporer vil dog forblive i dvale, hvis korrekte forebyggende foranstaltninger træffes.
Prøv at holde dit sadelrum tørt og lyst, måske ved at bruge en lavtstående opvarmningskilde eller en affugter, og tør dit udstyr af hver gang efter brug med Belvoir Tack Cleaner Mitt.
Det er også vigtigt at fjerne fugtige sadelunderlag og gjorde, der skal have lov til at tørre væk fra læderudstyret.

Opbevaring af udstyr.

For at opretholde læderets integritet er den made, hvorpå man vælger at opbevare læderet essentiel.
Ideelt skal sadelrummet skal være tørt og med konstant temperatur og god ventilation. Høje temperaturer vil medføre, at beskyttende olier og fugt trækkes ud af læderet. Det er også vigtigt at beskytte læder mod direkte sollys og fluorescerende lys, da dette kan forårsage for tidlig ældning og falmning. Udstyret skal ideelt opbevares væk fra jorden, og sadler skal opbevares på sadelophæng for at de kan bevare deres form.
Brug af et sadelbetræk beskytter sadlen mod støv, snavs og utilsigtede ridser. Brug dog ikke plastik eller vandtætte betræk, da de kan fremme de 'fugtige' forhold, som tiltrækker skimmelsvamp. Et åndbart sadelbetræk er at foretrække, og bomuld er ideelt.
Hvis udstyret ikke skal bruges i et stykke tid, skal det opbevares omhyggeligt for at bevare sin tilstand. Læderstropper opbevares bedst fladt, så trenser og læder bør tages i stykker og opbevares uspændt.