Vi har ferielukket 19/7 til 2/8. Bestil derfor inden 18/7 kl 11 for at modtage din ordre.

Genopliv udtørret læder!

Førstehjælp til læder

Pleje af tørt og sprækket læder

Læder indeholder fugtgivende og smørende olier, som blev tilsat i garvningsprocessen. Disse olier går gradvist tabt, efterhånden som læderet bruges. De engang fyldige og fleksible fibre af læder bliver gradvist tyndere og mere stive.
I stedet for at bøje og strække bliver fibrene stramme og stive. På samme måde som at bøje et stykke metal gentagne gange, vil de til sidst svækkes og knække, hvilket forårsager revner.

Ved at bruge en olie som Neatsfoot vil fibrene i læderet revitaliseres, så de igen kan bevæge sig frit, lidt som at oliere en maskine.

Som en guide, påfør et eller to tynde lag på den absorberende underside af læderet. Læderet bliver stærkt igen, mindre skørt og mindre tilbøjelige til at knække.

Til ekstremt udtørret læder eller læder, der skal genoplives, er en intens plejende olie som Carrs Leather Oil mere passende.
Påfør et tyndt lag på undersiden af ​​læderet og lad det trække i mindst 24 timer. Særligt tørt læder kan drage fordel af en tynd, ekstra belægning påført på oversiden, som også vil hjælpe med at genoprette farven.
Hvis læderet stadig ser tørt ud, kan det være nødvendigt med en anden påføring, men pas på ikke at påføre overskydende olie, da det ikke kan fjernes, når det først er absorberet. ’Over mætning’ med olie får læderets struktur til at kollapse, hvilket efterlader en glat og olieagtig fornemmelse. Så lidt men ofte er mere effektivt end påføring af meget produkt på en gang.
Selv om revner ikke kan repareres, kan deres tilstedeværelse minimeres ved oliering og pleje.

Hold det enkelt

Der er 7 vigtige ting at huske om læderpleje:

1) Om muligt, find først ud af, hvilken type læder, dit udstyr er lavet af.

2) Følg altid producentens guidelines; se godt efter på garantien.

3) Ved genoplivning af tørt og sprækket læder, brug sparsomt med olie. Vent og gentag. Overoliering vil forårsage uoprettelig skade.

4) Opbevaringsforhold kræver nøje overvejelse for at undgå mug og skimmelsvamp.

5) Tør ikke mættet læder ved siden af en direkte varmekilde. Rens og plej læderet, mens det er vådt og lad det tørre naturligt.

6) Vær disciplineret! Rens dit udstyr efter alle rideture for at fjerne fedt og sved. Dette vil forhindre, at det bygger sig op og gør din ugentlige læderplejerutine meget nemmere.

7) Skil dit udstyr ad og rens det grundigt hver femte gang, du burger det. Dette vil sikre, at alt snavs og fedt fjernes fra besværlige områder. Påfør en plejebalsam for at beskytte læderet og holde det blødt og smidigt.