Vi har ferielukket 19/7 til 2/8. Bestil derfor inden 18/7 kl 11 for at modtage din ordre.

Hvorfor skal du pleje dit læderudstyr?
Når først dit læderudstyr er i brug, opstår der mikroskopiske revner og sprækker i læderet. Disse revner giver et indgangssted for vand, snavs, fedt og salt fra sved, som arbejder sig ind i læderet.
Dette svækker og beskadiger kollagen- og proteinfibrene i Corium, hvilket til sidst forårsager uoprettelige revner og spalter. Sammen med varme kan dette forårsage udtørring og revner. Men med regelmæssig pleje og vedligeholdelse kan det undgås.
Hvis læder vedligeholdes ordentligt, kan det forblive funktionelt, smidigt og i god stand i mange år og vigtigst af alt bevare sin værdi.
Den anvendte finish dikterer, hvordan sadlen eller trensen skal plejes. Fx er anilinlæder let plettet, og du skal derfor være opmærksom på, at balsam, der indeholder farvestoffer eller olier, permanent kan gøre læderets udseende mørkere. På den anden side har pigmenterede genstande en tendens til ikke at være så absorberende overfor balsam, især når det er nyt, så brug en læderbalsam sparsomt men ofte.

Dagligt vedligehold

RENS FØRST
deelt bør alt læderudstyr aftørres efter brug for at fjerne de skadelige salte, der findes i sved og fedt, og rengøres grundigt mindst hver femte gang, det bruges. For at sikre en grundig rengøring skal udstyret skilles ad og hvert stykke rengøres individuelt.
Ligesom du vil bruge shampoo i dit eget hår først, er det også vigtigt at rense læderet, før du påfører en balsam. Dette sikrer, at overfladen af ​​læderet er fri for fedt og snavs og derfor åben til at acceptere en balsam.
Belvoir Tack Cleaner (Step 1) er specielt designet til at fjerne fedt og snavs hurtigt og let, uden at ‘over-væde’ læderet eller ødelægge syningerne. For meget væske kan forårsage at collagen fibrene svulmer op, hvilket i sidste ende strækker og svækker læderet.
Hurtigtørrende Belvoir Tack Cleaner er pH neutral for at sikre, at læderets struktur ikke svækkes.
Traditionelt er sadelsæbe blevet brugt til at rense og pleje læder. Dette bør undgås, da det ikke effektivt fjerner fedt og snavs og faktisk kan forsegle det og efterlade en fedtet rest.
Ved mudret læder skal du forsigtigt fjerne mudderet før rengøring og passe på ikke at ridse overfladen af ​​læderet.
Husk altid at bruge en blød klud, da denne absorberer sved og fedt og beskytter din sadel.
Rengøring af læderudstyr er desuden en god mulighed for at lave sikkerhedstjek; se efter slid på gjordstropper, spænder, stropper og syninger. Alle nødvendige reparationer skal udføres straks for at undgå yderligere skade og unødvendige omkostninger, og selvfølgelig for at sikre din sikkerhed.

Pleje efter rens…

DU HAR TRE MULIGHEDER …
Når læderet er renset og har fået lov til at tørre, kan det se lidt lysere ud i farven og udtørret. Det skal nu behandles med en balsam for at fugtbeskytte og holde det smidigt.
MULIGHED-A
Belvoir Conditioner Spray(Step 2) er et glycerinbaseret produkt, der vil efterlade en skinnende, beskyttende overflade på læderet. Den nærer læderet samt fylder og forsegler porerne. Dette hjælper med at forme en barriere mod salt, snavs, fedt og vand, hvilket er med til at opretholde læderets integritet. Hvis det bruges på nyt læder skal man passe på ikke at overdrive brugen, da det kan forårsage en klistret film på overfladen.
Belvoir Tack Conditioner er tilgængelig som en spray eller som en traditionel fast bar.
MULIGHED-B
Brecknell Turner Conditioning Soap er en blød blandet sæbe med en lidt tykkere påføring. Den indeholder ikke de beskyttende egenskaber af glycerin, som giver en blank finish, men giver en ønskelig mat finish, inkluderer også svamp.
MULIGHED-C
Belvoir Leather Balsam indeholder lanolin og bivoks til næring og pleje af læder. Den bløde voksformel absorberes let af læderet og holder det smidigt. Den er mest effektiv, når den bruges mellem brugen af ​​læderolier og er ideel til nyt læder og finere genstande. Som med olier, pas på ikke at påføre for meget, inkluderer også svamp.
Det er altid klogt at kontrollere produkternes kompatibilitet på et lille område før fuld brug.