Vi har ferielukket 19/7 til 2/8. Bestil derfor inden 18/7 kl 11 for at modtage din ordre.

Pleje af nyt og mættet læder med Carr&Day&Martin

Pleje af nyt og mættet læder med Carr&Day&Martin

Nyt læder

En ny sadel eller trense er en investering, så det er vigtigt at passe på dem fra dag ét. Nye lædervarer føles ofte stive og vil normalt have gavn af let oliering før brug.
Som en generel vejledning bør et tyndt lag Neatsfoot Compound påføres ydersiden og to tynde lag på undersiden af læderet.
Gentag processen, når læderet føles tørt eller stift.
Pas på kun at oliere stigremmenes læder meget let, da smidigt læder vil strækkes meget lettere. Nogle genstande kommer nu for-olierede og klar til brug, mens andre har et beskyttende lag, som nemt fjernes ved at rense og derefter behandle som ovenfor.
Når det har været i brug i en kort periode, vil nyt læder blive blødt og 'give sig', så det kan være nødvendigt med mindre tilpasninger.
Det er altid vigtigt først at tjekke, hvilken type læder der er brugt til din sadel eller trense, og hvordan læderet er blevet efterbehandlet, før du starter nogen form for behandling.

Mættet læder

FORBYGGELSE ER BEDRE END BEHANDLING!
Hvis det er muligt, så prøv at undgå at læderet bliver vådt, da dette kan forårsage alvorlig skade på den sarte fiberunderstruktur. Hvis din sadel eller trense bliver gennemblødt, kan korrekt pleje af dem minimere potentielle skader.
Når læder bliver vandmættet, strækkes de indre fibre for at rumme det absorberede vand. I denne tilstand bliver læderet så svækket, da fibrene forvrænges fra deres normale stærke organisation.
Som læderet tørrer fordamper olierne med fugten og efterlader fibrene med lidt eller intet smøremiddel. De klæber derefter sammen i klumper og efterlader læderet stift og tørt. Det er vigtigt at pleje læderet let, mens det stadig er vådt, og dermed gennemtrængeligt og responsivt. Vær altid påpasselig med at tørre snavs og mudder af, før det når at tørre. Belvoir Leather Balsam eller en sparsom påføring af Neatsfoot Compound anbefales her.
Det er vigtigt at tørre alle våde lædergenstande så naturligt som muligt væk fra direkte varme såsom radiatorer, varmeapparater eller ild. Hvis ikke, så forårsager den accelererede tørringsproces hurtig fjernelse af fugt og plejende olier.
Hvis disse trin følges, bør dit læderudstyr ikke blive stift, tørt eller vandmærket.
Når det er muligt, så prøv at forhindre, at dit udstyr bliver vådt i første omgang ved at investere i et vandtæt sadelbetræk. Vær også forsigtig i regnen, da farven fra vandtætte jakker eller chaps kan løbe på din sadel, og læder bliver lettere plettet, når det er mættet.